Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čmelák

19. 6. 2009

Na většině severní polokoule ohlašjí čmeláci první nástup jara. Jsou příbuzní včelám,ale mají velké chlupaté tělo a létají i v době kdy je ostatní hmyz ztuhlý chladem. Mnoho druhůsi hnízda staví pod zemí,často v norách hlodavců. Z vajíček se líhnou larvy a z nich dělnice,které přinášejí potravu a pečuí o další generace. Na rozdíl od včel,si čmeláci netvoří zásoby na zimu. Královna po páření přezimuje,ale dělnice po výraznějším ochlazení uhynou.

 

Vědecký název: Bombus a jiné rody

Rozšíření: Hlavně severní polokoule

Velikost: Délka až 4 cm

 

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

Portrét


Archiv

Kalendář
<< říjen / 2018 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 134019
Měsíc: 998
Den: 32