Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hroznýš královský

3. 7. 2009

Hroznýš královský je nejedovatý stejně jako všichni hadi na této dvoustraně. Kořist usmrtuje tím,že ji udusí utahováním svých tělních závitů kolem jejího těla. Navzdory běžným doměnkám ovšem nemohou hroznýši rozmačkat těla obětí a rozdrtiti kosti.  Hroznýš královský patří mezi šest největších hadů na světě. Obývá nejrůznější prostředíod pouští po hustý les. Jeho barevný vzor je proto velmi rozmanitý. Loví ptáky a savce,příležitosně loupí i na farmách. Samice přivádí na svět až 50 mládat,která se líhnouv okamžiku kladení vajec.

 

Vědecký název: Boa boa

Rozšíření: Střední Amerika,Jižní Amerika

Velikost: Délka až 5,5 m

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

Portrét


Archiv

Kalendář
<< srpen / 2018 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 132410
Měsíc: 704
Den: 18