Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dudek Chocholatý

20. 3. 2010

Dudek je pták rezavohnědým tělem a černobílimy křídly,který sbírá potravu na zemi. Vyznačuje se dlouhým zakřiveným zobákem a chocholkuou,kterou může rozevírat jako vějíř. Zobák používá k hledání  červů a jiného  hmyzu v půdě nebo zvířecího trusu. Dudci žijí v dutinách stromů a zdí. V nebezpečí dokáže samice i mladáta cíleně vystřikovat páchnoucí trus a tím se chránit před predátory.

 

Vědecký název: Upupa epops

Rozšíření: Evropa,jižní Asie,Afrika

Velikost: Délka těla až 29 cm

 

 

Použito na stránkách libimesevam.cz (článek lucisek.7)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

Portrét


Archiv

Kalendář
<< srpen / 2018 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 132410
Měsíc: 705
Den: 18