Jdi na obsah Jdi na menu
 


Holoubek Diamantoví

31. 3. 2008

Holoubek Diamantoví obývá suché oblasti Austrálie. Stejně jako mnoho jiních žijích ptáků on přeletuje z místa na místo podle toho, kde zrovna lze nalézt dostatek postravy.Holoubek Diamantový má modro - šedé tělo a jméno dostal podle bílích skrvek na křídlech,které vypadají jako diamanty. Potravu zbírá na zemi, a dříve než se uloží ke spánku, navštěvuje zdroje vody.

Odborný Název: Geopelia cuneata
Rozšíření: severní,střední, a západní Austrálie
Velikost: Délka těla až 21 cm

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pěkné

(Lenka, 22. 3. 2008 18:28)

Moc pěkný článek.

 

 

Portrét


Archiv

Kalendář
<< říjen / 2018 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 134019
Měsíc: 999
Den: 34