Jdi na obsah Jdi na menu
 


Činčila vlnitá

8. 6. 2008

Mnoho lodavců má  jemnou srst,ale činčila v tomto ohledu viniká.Toto šedé zvíře v kraličí velikosti žije vysoko v Andách.Kožíšek jej ochranuje před nočním chladem.Má dlohé uši a hunatý ocas.Zabydlela se v puklinách a štěrbinách mezi kameny a během dne se obuje na pastvě.Její srst je kvalitní a kožich z činčily je velmi vzácný.Právě lov jí dovedl na pokraj vyhubení a v přírodě  je tzentodruh vzácný,avšak milioy činčil se nyní chovají v domácnosti.

Vědecký název: Chinchilla lanigera

Rozšíření: Jížní Amerika (střední Andy)

Velikost: Včetně ocasu až 52 cm

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

krásné!

(mája, 2. 2. 2009 16:45)

ahoj máte to tady mooooooooooooooc hezké!kokněte se prosím na můj web(o morčatech)na www.morceterka.blog.cz děkuji

 

 

Portrét


Archiv

Kalendář
<< říjen / 2018 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 134019
Měsíc: 999
Den: 34