Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fenek

2. 2. 2009

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tento noční obyvatel pouští je nejmenším zástupcem psovitích šelem. Vyznačuje se obrovskými  boltci v poměru tělesné velikosti. Živí se hlodavci a jinými malými živočichy,které vypátrává pomocí sluchu. Ušní boltce  mu také pomáhají udržovat termoregulaci,odpařováním tepla z jejich široké plochy ho ochlazují. Pískovým zbarvením srsti splývá s okolím - toto přizpůsobení mu umožnuje zůstat i přes den téměř neviditelným.

Vědecký název: Vulpes zerda

Rozšíření Severní Amerika,Blízký východ

Velikost: Délka včětně ocasu až 60 cm

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

Portrét


Archiv

Kalendář
<< říjen / 2018 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 134018
Měsíc: 998
Den: 33