Jdi na obsah Jdi na menu
 


Karakal

22. 3. 2008
Karakala charakterizují dlouhé nohy, jednobarevný kožich beze skvrn a štětičky černých chlupů na špičkách uší. Žije v suchých, otevřených krajinách a loví hlavně v noci. Je odborníkem na chytání ptáků. díky bleskurychlým reakcím dokáže polapit pomalu letícího ptíka ve vzduchu.

Vědecký Název: Caracal caracal
rozšíření: Afrika, Blízký východ, jihozápadní Asie
Velikost: délka včetně ocasu až 1,2 m

Zdroj: moje enciklopedie o zvířetech 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

Portrét


Archiv

Kalendář
<< říjen / 2018 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 134019
Měsíc: 998
Den: 32