Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mýval severní

10. 1. 2009

Mýval severní

Mýval je obyvatelem lesa,třebaže se naučil přežívat v zastavěních oblstech. Ve svém přirodním prostředím se živí  všemi typi potravy.Od žab po ovoce,ale ve městě a na předměstích propátrává skládky odpadků a popelnice,ze kterých si vybírá zbytky živočišné povahy. Mývalové vycházejí v noci a řídí se čichem.  Dobře šplhají. Vyznačují se dlouhými chlupy a černými skvrnami okolo očí. V šelmím světě vládnou pravděpodobně nejšikovnějšími tlapkami,protože si mi nejen přidržuje potravu,ale rovněžji přebírají.

 

Vědecký název: Procyon lotor

Rozšíření: Severní amerika,Střední amerika

Velikost: Délka včetně ocasu  až 1 m

 

 

Zdroj  enciklopedie zvířat a ostatních živočichů.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

Portrét


Archiv

Kalendář
<< srpen / 2018 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 131531
Měsíc: 642
Den: 45