Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plejtvák obrovský

2. 3. 2010

Je největším živočichem žíjícím na naší planetě. Někteří váží přes 150 tun - dvakrát více než nejtěžší dinousauři. Plejtvácí mmají ohromnou tlamu s někoilikami stovkami kostic,visícimi z horní čelisti. Jakmile naberou vodu,začnou ji zavřenou tlamou cedit. Kril a jiní drobní živočichové se zachytí  na kosticích. Samice po dosažení deseti let věku,přivádí každé dva nebo tři roky na svět jedno mláďě.

 

Vědecký název: Balaenoptera musculus

Rozšíření: V oceánech celého světa,hlav¨ně ve studených mořích

Velikost: Délka až 30 m

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

Portrét


Archiv

Kalendář
<< říjen / 2018 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 134019
Měsíc: 998
Den: 33