Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sambar indický

15. 8. 2009

Blízký příbuzný jelena lesního s tmavě hnědou srstí a silnými parohami se dvěma nebo třemi výsadami. Obývá lesy a horské svahy. Na pastvu vychází po setmění.Samci sambarů mohou vážit až čtvrt tuny a mohou být vyzbrojeni až metrovými parohy.

 

Vědecký název: Cervus unicolor

Rozšíření: Původně jiýní a jihovýchodní Asie,vysazen do USA,Austrálie a na Nový Zéland

Velikost:  Délka bez ocasu 2,4 m

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

NEVÍM

(Nikdo, 29. 1. 2012 17:19)

Pěkné, ale chtělo by to podrobnější informace (např. o rozmnožování, ...)

poděkování

(miedeval, 30. 12. 2009 9:52)

Děkuji.

 

 

Portrét


Archiv

Kalendář
<< říjen / 2018 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 134019
Měsíc: 999
Den: 34